Inici‎ > ‎Llibres editats‎ > ‎

XII. "La repressió franquista a Tarragona"

15 de març 2010, 5:43 publicada per SF CEHSGO

ISBN: 84-920912-9-0
402 pàgines 


PRÒLEG

PREFACI 

SIGLES. ABREVIATURES I HEMEROTECA LA REPRESSIÓ FRANQUISTA. Antecedents a la Guerra Civil. La supressió dels partits polítics. Derogació de l'Estatut de Catalunya. Restabliment de la pena de mort. Centrada de I'exercit franquista a Tarragona. La construcció del nou regirn. Llei de responsabilitats polítiques. Decret de I'incautació de béns. Llei de la maconeria i del comunisme . Llei de la seguretat de l'Estat. Decret llei sobre el bandidatge i terrorisme. Un núvol negre sobre la capital. Les presons locals i el seu funcionament. Els jutjats militars. Esquema seguit als presoners processats. Els consells de guerra i les seves conseqüències.

I PART
La repressió <pura i dura> als ciutadans tarragonins (1939-1942). Personal civil empresonat sense consell de guerra. Personal civil ernpresonat i reclarnat pels jutjats rnilitars de fora de la provincia. Personal militar processat arnb consell de guerra. Militars. Guàrdies civils. Carrabiners. Cossos de Seguretat. Empleats de la Diputació. Empleats de I'Ajuntament. Classificació per sectors. Acolliment a la redempció de penes i indults. 
Redempció de la pena. Indults. Les depuracions. Personal depurat Empleats de la Diputació. Ernpleats de l'Ajuntarnent. Personal docent .

II PART
La situció dels catalans enfront del govern central i dels tarragonins en particular (1943-1947) 
L'Agrupación de Fuerzas Armadds de ia República Española y Ejército del Interior). Accions contra la suposada Seguretat de l'Estat. Els anomenats (maquis). Propaganda il.legal. Espionatge. L'alianza Democrática). Conclusions.

BIBLIOGRAFIA 
ANNEXOS

Comments