Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

15 Gener de 1939 : El final de la Guerra Civil a Tarragona

10 de gen. 2015, 9:29 publicada per EM CEHSGO

El 15 de gener de 1939 l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat significava l’acabament d’una guerra que s’havia iniciat trenta mesos abans per la rebel·lió d’uns militars contra el règim legítim de la República.

 Per a commemorar aquesta efemèride, diferents  institucions i entitats culturals de la ciutat han programat tot un seguit d’activitats de difusió per ajudar a conèixer què va succeir abans i després del final de la Guerra Civil a Tarragona. 

En total, s’han programat 10 actes que inclouen una exposició, dues visites guiades, dues presentacions de llibres, la recepció d’un fons documental, un taller bibliogràfic, dues actuacions teatrals, la presentació d’una revista i diferents projeccions d’audiovisuals.

 La presentació del programa d’activitats ha anat a càrrec de la consellera de Patrimoni, Carme Crespo, i dels responsables de l’Arxiu Municipal, Hemeroteca Municipal, Arxiu del Port de Tarragona, Biblioteca Pública de Tarragona, Fòrum de la Memòria, Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, Cafè la Cantonada i  Col·lectiu de Teatre TeclaSmit.


Ċ
EM CEHSGO,
10 de gen. 2015, 9:29
Comments