Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Conveni amb la Fundació Privada Mútua Catalana

30 de maig 2016, 2:52 publicada per EM CEHSGO
Jordi Piqué (esquerra) representant del CEHSGO i el president de la Fundació, Joan Josep Marca, en l'acte de signatura del conveni

Jordi Piqué (esquerra) representant del CEHSGO

i el president de la Fundació, Joan Josep Marca, en

l'acte de signatura del conveni

      La Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC)  i el Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona (CEHSGO) han signat un conveni de col·laboració per editar un llibre sobre la història de l’urbanisme i l’arquitectura a la Rambla Vella i el seu entorn.

       L’autor de l’obra és Josep Llop Tous, expresident de la delegació a Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), que ha fet un interessant estudi de la primera rambla de la ciutat. Una via de gran importància com a nexe d’unió entre el nucli antic de la Part Alta romana i, posteriorment, medieval, i l’Eixample urbà fora de les muralles, que es va començar a crear a finals del segle XVIII, al damunt del que havia estat el Fòrum de la Colònia i la gran urbs de Tàrraco, que arribava fins al mar i el Port.

        Protegida com a Bé Cultural d’Interès Local, la Rambla Vella ha estat testimoni directe de la història contemporània de Tarragona. L’autor del llibre fa un recorregut detallat pel passat i pel present, amb una atenció especial als edificis emblemàtics que ara acull, i altres, com els convents, que va acollir en el seu moment.

Comments