Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

IV Centenari de l'Expulsió dels Moriscos

1 d’abr. 2010, 7:25 publicada per EM CEHSGO   [ actualitzat el 1 d’abr. 2010, 7:31 ]

       Del 15 al 18 d’abril se celebrarà a Barcelona, Ascó i Miravet (la Ribera d’Ebre) un seguit d’activitats per commemorar el IV Centenari de l’Expulsió dels Moriscos. En són organitzadors l’Ajuntament d’Ascó, l’Escola d’Etnografia del Mediterrani de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el Grup Manuscrits de la UAB, el Museu d’Història de Catalunya, l’Institut Europeu de la Mediterrània i l’Institut Ramon Muntaner.

     En primer lloc, els dies 15 i 16 d’abril es realitzarà a Barcelona el XIV Cicle de Conferències Manuscrits. L’expulsió dels moriscos catalans, mentre que els dies 16, 17 i 18 es durà a terme a Ascó i Miravet el Congrés Internacional IV Centenari de l’Expulsió dels Moriscos. Aquest congrés tractarà, entre altres temes, de la dona morisca; racisme i exclusió; expulsió i expulsats i exili, permanència i retorn. Comptarà amb la participació d’investigadors de la talla de Joan F. Mira, Dolors Bramon o Bernard Vicent.

     Trobareu informació del congrés, a més del formulari d’inscripció, a la web que s’ha creat a tal efecte al portal de l’Institut Ramon Muntaner (http://www.sre.urv.cat/irmu/moriscos).

     El termini d’inscripció finalitza el 14 d’abril.
Comments