Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

IX edició del Recercat a Ripoll

24 d’abr. 2013, 11:41 publicada per EM CEHSGO

 Els dies 27 i 28 d’abril de 2013 se celebrarà a Ripoll, Capital de la Cultura Catalana 2013, la novena edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, l’activitat anual més important de l’Institut Ramon Muntaner , en el transcurs de la qual també es durà a terme la XVIII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis.

    Com en cada edició, el Recercat s’estructurarà al voltant de la fira dels centres d’estudis, que s’ubicarà en una carpa a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll i on el públic podrà veure diferents materials referents a l’activitat dels centres dels territoris de parla catalana i diferents exposicions, que també es trobaran en altres espais de Ripoll. A més de la fira i de les exposicions, el Recercat comptarà amb les presentacions “La farga: el valor d’una indústria al Ripollès i al Vallespir”, “Els secrets del Monestir de Ripoll: les descobertes realitzades en els darrers anys a través de les novetats bibliogràfiques” i “Els museus i les col·leccions rurals: interpretació del passat per a entendre la societat contemporània”.

    La jornada es complementarà amb el lliurament dels IX Premis Recercat de reconeixement i del Premi Gerbert a treballs de recerca batxillerat, convocat pel Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès i l’Ajuntament de Ripoll, i amb sengles visites guiades als espais subterranis de la nau central del monestir de Ripoll i al Museu Etnogràfic de Ripoll.
Comments