Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Presentació del llibre de Josep Llop Tous publicat pel CEHS Guillem Oliver

25 de gen. 2017, 11:36 publicada per EM CEHSGO   [ actualitzat el 8 de febr. 2017, 11:48 ]


       El proper dimarts dia 31 de gener a les 7 de la tarda a la sala d’actes de la Casa de la Generalitat (c/ Major, 14) es presentarà el llibre Història, urbanisme i arquitectura a l’entorn de la Rambla Vella de Tarragona, obra de Josep Llop Tous. És el número 21 de la col·lecció de llibres publicats pel Cercle d’Estudis Històrics i Socials del Camp de Tarragona.

       En el decurs de l’acte tindrà lloc una taula rodona amb la participació de Jaume R. Costa Pallejà, arquitecte; Manuel Fuentes Gassó, director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona; Josep Oliveras Samitier, catedràtic de Geografia Regional de la Universitat Rovira i Virgili, i Jordi Agràs Estalella, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

        Josep Llop Tous és expresident de la delegació a Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i autor de treballs i monografies locals, amb atenció especial al nucli de la Canonja. El llibre és un estudi de la primera rambla de la ciutat, un eix d’unió entre el nucli antic i l’Eixample urbà fora muralla. Protegida com a Bé Cultural d’Interès Local, la Rambla Vella ha estat testimoni directe de la història contemporània de Tarragona. El llibre és un recorregut detallat pel passat i present d’aquesta via de comunicació, amb atenció especial als convents, edificis aquests que durant segles van destacar-hi.
Comments