Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

V Trobada de centres d'estudis del Camp de Tarragona

26 de jul. 2016, 13:51 publicada per EM CEHSGO

     El proper 15 d'octubre de 2016 se celebrarà al castell de Masricart de la Canonja la V Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la CCEPC, El Centre d'Estudis Canongins Ponç de Castellví serà l'amfitrió.

    Arqueologia i món local és el títol de la taula rodona amb la qual començarà la trobada. Hi intervindran Maria Adserias, arqueòloga territorial del Departament de Cultura a Tarragona; Samuel Burguete, de la Secció d'Arqueologia de l'Institut d'Estudis Vallencs, i Jaume Massó, arqueòleg i historiador. La moderació anirà a càrrec de Francesc Roig, president del Centre d'Estudis Canongins Ponç de Castellví. Seguidament, la Palmira Saladié Ballester, investigadora de l'Institut de Paleontologia Humana i Evolució Social (IPHES) de la Universitat Rovira i Virgili, donarà la conferència L'arqueologia prehistòrica al "Barranc de la Boella.

  L'activitat següent serà una taula d'experiències, pensada per a presentar 5 experiències de centres d'estudis i arqueologia en el seu àmbit territorial més directe d'actuació. Els centres que hi participen són el Centre d'Estudis del Gaià, sobre els castells del Gaià; l'Institut d'Estudis Vallencs, amb la revisió i reconstrucció de l'excavació del jaciment ibèric del Vilar de 1984; el Centre d'Estudis Alcoverencs, amb el seu paper en el coneixement i la difusió de l'arqueologia local; el Centre d'Estudis Comarcals de la Conca de Barberà, amb el compromís amb el territori de la recerca arqueològica i compromís; i la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, amb la digitalització del seu Butlletí i la seva incorporació a RACO.

     A més, també hi haurà un espai reservat per tal que les entitats que vulguin compartir projectes nous hi puguin dedicar uns minuts (els centres que hi estiguin interessats ho hauran de comunicar prèviament a l'organització). La trobada es tancarà amb una visita guiada al jaciment del Barranc de la Boella, a càrrec de Josep Vallverdú, investigador de l'IPHES de la Universitat Rovira i Virgili.

Trobareu el programa complet de la trobada 
a l'enllaç http://www.irmu.org/news/1894.

 

Comments