Inici‎ > ‎Revista KessE‎ > ‎

KessE 36

15 de març 2010, 5:07 publicada per SF CEHSGO   [ actualitzat el 28 d’abr. 2010, 14:27 per EM CEHSGO ]

  Setembre 2004
 
     Des de sempre els museus han constituït el model clàssic de presentació al públic de la cultura. Tanmateix, aquestes institucions estan experimentant des de fa algunes dècades un procés de redefinició de la seva funció, dels seus serveis a la comunitat i, per tant, de les seves fòrmules museogràfiques i de les estratègies de comunicació. Aquestes transformacions estan afectant la definició convencional de museu, que es desplaça cap a un model més empàtic i interactiu amb el visitant, tot emfatitzant la seva relació amb l'entorn social i cultural actuals.
 
   En aquest procés de redefinició d'objectius, un dels elements clau ha estat la de convertir el museu en un espai educatiu. Els museus d'avui s'han anat convertint en aules educatives actives tant per als escolars com per a l'educació continuada d'adults. L'aprenentatge cultural ja no es realitza seguint el model clàssic d'apreciar l'obra exposada, sinó d'una manera activa, interpretativa, participativa i lúdica. Només així els museus poden competir amb l'amplíssim ventall d'ofertes culturals i lúdiques d'avui en dia.
 
    El número 36 de la revista Kesse vol recollir aquestes reflexions i experiències de les diferents parts implicades en els projectes educatius i divulgadors en els museus de les comarques de Tarragona, tant des del punt de vista del seu contingut científic, com dels procediments didàctics emprats per arribar a tots els públics - escolar, adult i familiar. La nostra voluntat amb aquest monogràfic és la de presentar els projectes en curs o les experiències recents en els museus a les comarques de Tarragona que permeti fer-los conèixer més enllà de l'interès de les seves col·leccions.
 
[Editorial p. 2]
 
Sumari
 
Museu del Port a la vista / Mercè Toldrà Dalmau
 
El Servei Pedagògic del MAMT : una eina per a les escoles / Marisa Suárez Barral
 
Un museu per a Tàrraco . El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el seu projecte educatiu / Pilar Sada
 
La prehistòria a l'ensenyament obligatori / Antonio Bardavio Novi
 
El camp d'aprenentatge de Tarragona / M. Joana Virgili i Gasol
 
Conversa amb Cinta Mulet . una aventura poètica en plena maduresa / Núria Calvó
 
 
 
 
 
 
 
Ċ
SF CEHSGO,
15 de març 2010, 5:09
Comments