Inici‎ > ‎Revista KessE‎ > ‎

KessE 39

15 de març 2010, 5:11 publicada per SF CEHSGO   [ actualitzat el 28 d’abr. 2010, 14:45 per EM CEHSGO ]
 
 Agost 2006
 
      Fa uns mesos el Consell de Redacció de la revista va debatre la possibilitat de dedicar un número al Pla Cultural que s’està coent en estos moments a Tarragona. I ens va semblar una bona idea, sobretot quan fa sis anys des del Kesse interpel·làvem directament als Grups Municipals sobre la necessitat de redactar-ne un.

     Amb tot, esta vegada ens ha paregut molt més interessant i adequat sumar-nos al debat i a la deliberació que s’està realitzant. I és per això que vam demanar a diferents tècnics i agents culturals de Tarragona que ens diguessen què en pensen tot fent una valoració del fet cultural tarragoní, una valoració que ens aproximés a la situació que gaudeix i pateix la ciutadania.

      Cal destacar la sinceritat i la professionalitat de les opinions expressades pels autors dels diferents articles: Marta Borrego, Joan Cavallé, Antoni Laporte, Nei Torrell i Lluís Vives.

      Finalment, per donar una visió de conjunt, s’acaba demanant l’opinió del Grups Polítics Municipals amb representació a l’ajuntament, i es fa mitjançant un qüestionari que tracta aspectes concrets que s’han anat desgranant al llarg dels articles. Cal dir que, a la seva manera, també s’han mullat, i de valent, responent de manera directa interrogants culturals ben presents com, per posar un parell d’exemples, la futura funció de la fàbrica de la Chartreuse o el paper de l’administració pública en el dia a dia de la cultura a Tarragona. [...]
 
Extret del blog El Basar de les espècies  21 juliol 2006
  
 
Sumari
 
 
El Pla Cultural de Tarragona / Antoni Laporte i Marta Borrego
 
Els problemes de la cultura a Tarragona / Nei Torrell
 
Consideracions sobre el present i el futur de la cultura a Tarragona / Joan Cavallé
 
El patrimoni arqueològic de la ciutat de Tarragona
 
La crisi de les arts plàstiques a Tarragona / Lluís Vives
 
Qüestionari adreçat als grups polítics municipals
 
 
Comments