Inici‎ > ‎Revista KessE‎ > ‎

KessE 40

15 de març 2010, 5:55 publicada per SF CEHSGO   [ actualitzat el 28 d’abr. 2010, 14:44 per EM CEHSGO ]

 
 
Setembre 2006
 
 
       El dossier del número 40 de la revista Kesse està dedicat a les dones treballadores al Camp de Tarragona i porta per títol El treball de la dona. El dossier conté els següents articles: "L’habilitat de triar. Memòria del treball de les dones en el magatzems de fruita seca", de Montserrat Soronellas, Toni Martí i Xisca Martorell; "Molta feina i poc treball. Ideologia pràctica i característiques del treball de les dones", de Jordi Roca; i "Aigua i sabó: quan les dones anaven al rentador", de Dolors Juanpere i Isabel Martínez.

     Amb aquest dossier es pretén no només donar testimoni d’un treball molt poc vindicat en la historiografia, sinó també fer-nos ressò dels estudis sobre la temàtica del gènere que es venen desenvolupant en l’àmbit universitari i centres de recerca locals, i que no sempre tenen l’acollida i l’interès que es mereixen.

        D’altra banda, a la miscel·lània d’aquest número 40 es publiquen els articles "L’oblit de l’anarcosindicalista reusenc Joan Garcia Oliver", de Jordi Martí; "Catalunya, Israel i occident", de Jaume Renyer; i "Alguns reptes mediambientals", de Toni Bara.
  
 
          
Sumari
 
 L'habilitat de triar. Memòria del treball de les dones en els magatzems de fruita seca / Montserrat Soronellas, Toni Martí i Xisca Martorell.

Molta feina i poc treball. Ideologia, pràctica i característiques del treball de les dones / Jordi Roca i Girona.

Aigua i sabó . quan les dones anaven al rentador / Dolors Juanpere i Isabel Martínez

L'eco dels passos, quan el seny esborra la rauxa. L'oblit de l'anarcosindicalista reusenc Joan García Oliver / Jordi Martí Font

Catalunya, Israel i Occident / Jaume Renyer Alimbau

Alguns reptes mediambientals / Toni Bara

 

Text complet del número

  
Comments