Inici‎ > ‎Revista KessE‎ > ‎

KessE 41

15 de març 2010, 5:57 publicada per SF CEHSGO   [ actualitzat el 28 d’abr. 2010, 14:42 per EM CEHSGO ]
 
 
Setembre 2007
 
 [...]     Fa deu anys que el Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver [...], ja va dedicar el monogràfic a l'estat de la literatura catalana al Camp de Tarragona. Ara, quan ja ha passat una dècada i, sobretot, quan la cultura catalana és la convidada d'honor a la Fira Internacional del llibre de Frankfurt, l'entitat ha decidit dedicar el nou número –el 41– de la revista Kesse a revisar els canvis que s'han produït en els últims deu anys en el sector literari i editorial tarragoní. D'aquest número especial, a més, se n'han fet dues edicions: una en català i anglès i l'altra en català i alemany, que es distribuiran a l'estand que el Gremi d'Editors muntarà a Frankfurt.

      La publicació inclou sis articles que analitzen el sector de les lletres des de diferents òptiques: «No donem només importància als escriptors i la literatura, sinó també a tot allò que els envolta, com el món editorial», segons va dir Jaume Llambrich, autor d'un dels treballs i membres del consell de redacció de la revista.

      Rosa Comes, per exemple, se centra en el camp de la gestió cultural i en els avenços que s'han produït en els darrers anys pel que fa al foment de la lectura i a la difusió de la literatura generada des del territori. L'escriptor i director territorial de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Adam Manyé, dedica el seu article a la poesia; mentre que la també escriptora Mònica Batet hi analitza el camp de la narrativa. L'article signat per la directora de la biblioteca pública de Tarragona, Roser Lozano, tracta dels lectors i la lectura des de l'òptica de les biblioteques públiques.

     Jaume Llambrich dedica el seu treball al món de l'edició al Camp de Tarragona, centrat, sobretot, en les tres editorials privades que capten el 54% del total de llibres editats al territori: Cossetània, Arola i El Mèdol
.

Extret de la crònica de Carina Filella sobre la presentació del número, publicada al diari El Punt el dia 29 de setembre de 2007
  
 
 
 
Sumari
 
Gestionar la literatura : alguns enfocaments dels darrers anys / Rosa Comes Casas
 
Bones collites de poesia al Camp de Tarragona / Adam Manyé Sardà
 
La narrativa al Camp de Tarragona o la capacitat de perdurar / Mònica Batet
 
Parlem dels lectors : la lectura des de l'òptica de les biblioteques públiques / Roser Lozano
 
El món de l'edició al Camp de Tarragona / Jaume Llambrich
 
Les publicacions del Cercle / Esteve Masalles
 
 
 
 
Comments